En språkets maestro

Underviser russiske studenter i russisk grammatikk – sjakkens analytiker og forfatter

Atle Grønn – selv en meget habil sjakkspiller, hvor man noen ganger må stille spørsmålet, er han en del av hukommelsens kraftsenter.

Det er vanskelig å si hva Atle er mest kjent for, er det for å være han som underviser russiske studenter i russisk grammatikk, er det for hans forfatterskap av «Sjakken eller Livet» – eller er det for at det er han som fronter NRKs sjakksendinger, når det kommer til analyser. For selv om han både behersker det til tider «kryptiske sjakkspillet» og det kyrilliske alfabet, er han hverken kryptisk eller kyrillisk når det kommer til tilnærming av sjakkens analysebrett.

Atle er utnevnt til IM – Internasjonal Mester – av det internasjonale sjakkforbundet FIDE – 

Ja, et funn også han, hva gjelder å høyne sjakkinteressen hos det norske folk òg norske TV-publikum. Noen ganger sitter man og gleder seg til akkurat denne runden er avsluttet, bare for å høre analysene og oppsummeringen, også det av en unik sjakkpersonlighet.
I tillegg til å ha skrevet Sjakken eller Livet, har Atle også, sammen med medforfatter, Hans Olav Lahlum, skrevet boken Sjakkgeniene – En reise inn til de frem til nå, 16 verdensmestre i sjakk – inkludert, selvsagt, vår egen Magnus Carlsen

 

 

Sjakkgeniene

La deg like mye fascinere av menneskene bak VM-tittelen, som sjakkspillet i seg selv

2013 - 2022 - ti år med sjakk

Statskanalen har bydd på ti år med sjakksendinger, alt fra klassisk langsjakk, via Fischer Random og lyn- og hurtigsjakk. 

About US

Historien om Sjakken eller Livet

I denne videoen kan du høre og, for all del se, Atle Grønn, fra Oslo Chess Festival, snakke om sin egen bok Sjakken eller Livet. Det er vanskelig å ikke la seg fascinere, dette gjelder like mye når Atle bruker det verbale, som når han velger det skriftlige medium

Students

Graduates

Instructors

Language Courses

CHOOSE US

Russisk for nybegynnere – Русский для начинающих

Z

Jeg liker å spille sjakk

Я люблю играть в шахматы

Z

Jeg er fra Norge

Я из Норвегии

Z

Jeg spiller for Hurum Sjakklubb

Я играю за шахматный клуб «Хурум»

Sjakken eller livet

Шахматы или жизнь

DRONNINGSPRANGET

Sjakklubben som er spesielt tilrettelagt kun for kvinner – herav også yngre jenter

Translate »
RSS
Follow by Email