Magnus Carlsen, verdens høyest ratede spiller noensinne. Med sine 2882 ratingpoeng, og det for andre gang i hans karrière, troner vår verdensmester, fire ganger i klassisk sjakk, fire ganger i lynsjakk og to ganger i hurtigsjakk, suverent på toppen av FIDEs ratingtabell. Han er hele 64 ratingpoeng foran Fabiano Caruana og 77 ratingpoeng foran Ding Liren

Magnus Carlsen har et hav til neste norske spiller

Her hjemme, i Sjakknorge, er Magnus Carlsen selvsagt enda mer suveren. Nesten 147 poeng for nummer to, som er John Ludvig Hammer og videre 148 poeng foran vår ganske nybakte juniorverdensmester, Aryan Tari. Interessant er det å merke seg de to NRK-profilene, Torstein Bae og Atle Grønn, som henholdsvis er plassert som nummer 22 og nummer 31, det skiller mellom disse to herrer, advokaten og juristen, Torstein, og forfatter og professor i russisk, Atle, 43 poeng. Atle er også forfatter av boken Sjakken eller Livet, og medforfatter, sammen med Hans Olav Lahlum, av boken Sjakkgeniene.

Våre lokale spillere – hvor finner vi dem på lista

Det er blir kanskje etter hvert vanskeligere å definere lokale spillere, siden Hurum kommune nå blir utvidet med to kommuner til – Asker og Røyken. Og fylket, som skal bli til region Viken, og bestå av Buskerud, Akershus og Østfold. Men Hurum Sjakklubbs webside skal uansett ikke handle om politikk. For oss vil lokale spillere fremdeles være knyttet til Nedre Buskerud, og klubber som Drammen Sjakklubb, Konnerud Sjakklubb og Modum Sjakklubb.

Først og fremst vil vi snakke om klubbens egen, Tomm Gulliksen, som dessverre ikke har blitt ratet i klassisk sjakk siden 2015. Han spilte imidlertid Landsturneringen i Larvik i 2019, og vil mest sannsynlig da få en oppdatert rating. Videre har vi 18-åringen Jørgen A. Berg, som begynte med sjakk et par – tre år ut i tenårene, og har således hatt en fantastisk utvikling. Ratingen fra 2017, 1253, vil nok få seg et ordentlig skudd for baugen ved neste oppdatering.

Videre har klubben glede av David Grøndahl, som riktignok spiller for Drammen Sjakklubb, men spiller også på vår klubbs klubbkvelder. David som vant sin klasse, klasse 2, i Landsturneringen i Larvik. Så er vi også litt frekke, og klemmer Torbjørn Ringdal Hansen til vårt Hurum-hjerte. Født og oppvokst i Åros – altså nabokommunen, Røyken, Magnus Carlsen sin første trener, og med en rating og en plass på de norske listene, som de færreste av oss sjakkspillere bare kan drømme om.