Disse to grunnla Hurum Sjakklubb

det skjedde den 15. desember 2016

Etter at Asle Lien, også nåværende leder, fikk ideen til å etablere Hurum Sjakklubb, var han avhengig av å ha minst én til med seg på laget. Det gikk kun et døgn, så ringte daværende Venstre- og kommunepolitiker og nå med ansettelse hos Kulturmeglerne, Christian Dyresen.  Han var fra tidligere et kjent navn i lokalpolitikken, og Hurum Sjakklubb var et faktum nesten før ideen hadde blitt bragt til torgs. I snart seks år har klubben disponert lokaler hos Kulturhuset Hovtun, og Hurum Sjakklubb sier at spesielt Merete Haug har vært en drøm å samarbeide med

 

Farvel til Hovtun velkommen til Sætre bibliotek

Senere har styremedlemmer kommet og gått, men Asle Lien har sittet som leder i snart de seks årene som klubben har eksistert. Nå tar klubben et vemodig farvel med et ærverdig sted og flotte lokaler og tar med seg brikker, brett og sjakkbøker og flytter til Sætre, cirka 10 kilometer lenger øst. Beslutningen har ligget lenge i lufta, og det er det egentlig flere grunner til. Klubben har hele tiden hatt en ønske om å bli en del av Sjakk&Samfunn, der blant andre Torbjørn Ringdal Hansen, fra nabobygda Åros – og også Magnus Carlsens første trener – og Kjetil Lie har vært sentrale.

En annen grunn til at Hurum Sjakklubb har valgt å flytte på seg, er at de fleste barna som er medlemmer, kommer enten fra Sætre, Åros eller Nærsnes – dermed har de kortere reisevei, og sparer nok totalt en drøy halvtime. 

 

Big 5 med Harald Eia og Nils Brenna -

med gjest, Line Andersen

Hvor kom inspirasjonen fra

Utdrag fra takketalen i forbindelse med Frivillighetsprisen 2021

Asle Lien forteller at det er to hovedgrunner til at det også ble sjakklubb på Hurum – ved siden av at han hadde lært av sin far å spille sjakk som barn – den ene var selvsagt Magnus Carlsen, og den andre var konseptet til NRK, med en fantastisk programleder i Line Andersen. Lien mener at det er én sjakkonge og én sjakkdronning i Norge, Magnus Carlsen og Line Andersen

Hurum Sjakklubbs leder mener at disse to, på hver sin måte, har helt unike egenskaper. Magnus, selvsagt inn i sjakkspillet, men han (Asle Lien) trekker frem Lines enestående egenskaper som programleder, der hun har en helt spesielle evne til å binde panelet sammen, skape godt humør, både i og utenfor studio (les: TV-seerne).

Lien sier videre at NRK har sikkert begått noen tabber i sin 60-årige historie, men hevder at den største tabben, allikevel, må være da de fjernet den eminente programlederen, med sitt opphav på Bøler.

TV-kjendisene

Magnus Carlsen, sammen med søskenflokken Celine, Yno og Viktor (sittende på fanget til sin far, Ørnulf), samtlige fra Hurum Sjakklubb.

Her intervjuet av NRK-Telemarkssendingen

Fra uke 41 er det Sætre bibliotek som gjelder

Det rom for alle, om det ikke er plass til alle

Brikkene er i ferd med å falle på plass

Nå serveres alt på ett brett!

Frivilligheten i Asker kommune
Hurum Sjakklubb - en klubb for alle - også for deg
Ønsker du å være sponsor

DRONNINGSPRANGET

Sjakklubben som er spesielt tilrettelagt kun for kvinner – herav også yngre jenter

Translate »
RSS
Follow by Email