HVORFOR

Hurum Sjakklubb ønsker å fronte de fire vi mener har hatt aller størst påvirkning for å gi oss som TV-seere det beste tilbudet

Torstein Bae – sjakkspiller, sjakkommentator og jurist – et funn for oss TV-seere og sjakkentusiaster

Torstein feide inn på den norske på sjakkarenaen og rett inn i ekspertpanelet, sammen med Heidi Røneid og Atle Grønn, den 09. november 2013. Fra denne dagen frelste han moderlandet i sjakkspillets ånd. Teamet i NRK hadde truffet blink med hvem som skulle fange interessen ytterligere og å være med på gjøre sjakk til en folkesport.  Vi kan vel kalle ham for springeren i spillet. Han blir aldri spilt ut på sidelinjen, sammen med sin sjakkollega, Atle, innførte han sjakkbegreper som «En springer på randen, er en springer i sanden» – «bondestorm» – «knaske i seg motstanderens brikker» – og fra tidlige sendinger kunne vi lære Torstein å kjenne som den som alltid var beredt når sjokoladen Smil ble servert panelet – òg han brakte sjakklykke, for oss som liker litt overtro, da han kastet jakka på direkten.

Likeledes som Line Andersen var et funn til å lede disse sjakksendingene, er Torstein Bae et ditto funn når det kom til ekspertise, hvor han også serverer en form for sjakkommentering som vel må beskrives å være helt unik i internasjonal sjakkhistorie.
Hvis interessant: Torstein er sønn av advokat Ole Jacob Bae, og barnebarn av Ole Bae, hvis utmerkelse av Kommandør av St. Olavs Orden.

Torstein, en meget habil sjakkspiller, også han, og kanskje det foregår en intern kamp mellom han og Atle, om det å ha høyest score på FIDE sin rangeringslister – der både han og Atle står oppført som IM – Internasjonal mester. 

DRONNINGSPRANGET

Sjakklubben som er spesielt tilrettelagt kun for kvinner – herav også yngre jenter

Translate »
RSS
Follow by Email